headerImage
 
 

Netwerkevent ‘Digitalisering in de grondstoffenhandel’ succes

17-05-2018
Woensdag 16 mei 2018, werd alweer het 4e Netwerkevent van Het Comité en Nevedi georganiseerd. Het thema van dit jaar was ‘Digitalisering in de Grondstoffenhandel’. Ruim 140 deelnemers werkzaam in de diervoederketen en andere belangstellenden zijn naar HAL4 in Rotterdam gekomen om te discussiëren over digitalisering van handels- en informatiestromen en de bijbehorende kansen, valkuilen en risico’s. 
 
Onder de enthousiaste begeleiding van dagvoorzitter Meike de Jong belichtten inspirerende sprekers vanuit het bedrijfsleven en de wetenschap verschillende invalshoeken dit interessante onderwerp. 
 
Keynotespeaker Ruud Huirne van de Rabobank: “Nieuwe businessmodellen ontstaan door vernieuwing digitalisering en pak data slim op om niet uit de markt geduwd te worden”.
 
Nanning de Jong van Berenschot: "Blockchain zal naast andere digitale en handmatige handelsvoorwaarden ontwikkelen. Het gaat nooit alle ‘handmatige’ transacties of alle trusted third parties vervangen".
 
Alle presentaties die gehouden zijn, kunt u hier terugvinden.
 
Voor de aanwezigen was ook voldoende gelegenheid om tussen de lezingen door te netwerken met handelaren, inkopers, producenten, beleidsmakers, toezichthouders, wetenschappers, dienstverleners en verwerkers. Door de bezoekers van het netwerkevent is dan ook enthousiast gereageerd op deze combinatie van netwerken en een inhoudelijk programma. Het Comité en Nevedi zijn dan ook voornemens om volgend jaar wederom gezamenlijk een Netwerkevent te organiseren. 
 
Hieronder ziet u een impressie van de bijeenkomst.
 
 
Sponsoren van het event: