headerImage
 
 

Webinar georganiseerd door Het Comité/ NZV/ Nofota/ Van Traa

01-02-2021

Op donderdagmiddag 25 maart 2021 organiseren Het Comité van Graanhandelaren,  NOFOTA, Nederlandse Zuidvruchten Vereniging (NZV) en Van Traa Advocaten: 

Het Webinar: ‘biologische grondstoffen; ontwikkelingen en uitdagingen’

Tijdens dit webinar zal het onderwerp handel in biologische grondstoffen op interactieve wijze worden belicht vanuit het perspectief en doelstellingen van de Europese Commissie, de OPTA (Organic Processing and Trade Association Europe) welke ingaat op de toekomstige ontwikkelingen en Van Traa Advocaten die ingaan op de huidige juridische uitdagingen voor de handelsverhoudingen bij decertificering van biologische grondstoffen. 

Het webinar krijgt een interactief karakter tussen de dagvoorzitter en de sprekers en wordt live gestreamd uit een studio. Deelnemers aan het webinar loggen vanuit hun eigen werkomgeving in. Deelnemers worden van harte aangemoedigd om voorafgaand, maar vooral ook tijdens het webinar vragen te stellen. 

PROGRAMMA

  • 15.00 uur - Opening door dagvoorzitter Prof. mr. B.M.J. (Bernd) van der Meulen, o.a. Food-legal consultant, hoogleraar Levensmiddelenrecht, voorzitter van de Nederlandse Vereniging voor Levensmiddelenrecht en redacteur van het EU Food Law Handbook
  • 15.05 uur Diederik Samsom, Head of Cabinet Frans Timmermans, Europese Commissie “Van boer tot bord, doelstellingen Europese Commissie t.a.v. de biologische sector”
  • 15.20 uur Bavo van den Idsert, Association manager OPTA “De toekomst van de biologische sector”
  • 15.35 uur - Silvia Gawronski & Marc van Maanen, advocaten bij Van Traa Advocaten gespecialiseerd in handel van (biologische) levensmiddelen “De juridische uitdagingen van decertificering van biologische levensmiddelen en de eventuele aansprakelijkheid daarvoor”
  • 15.50 uur - Paneldiscussie en vragen van deelnemers 
  • 16.15 uur - Afsluiting 
  • 16.30 uur - Einde webinar

Noteer de datum van dit webinar alvast in uw agenda. 

VOOR WIE, KOSTEN & AANMELDEN

Eenieder die belangstelling heeft kan zich aanmelden, maar in het bijzonder worden leden van NOFOTA, NZV en Het Comité van Graanhandelaren (handelaren, inkopers, kwaliteits-medewerkers, makelaars, producenten, verwerkers, directie en beleidsmakers etc.) uitgenodigd zich aan te melden. 

Er zijn geen kosten aan deelname verbonden. Het webinar is Nederlandstalig. 

Datum    : donderdag 25 maart 2021
Tijd    : 15.00 – 16.30 uur
Locatie    : digitaal, kort voor het webinar ontvangt u de link om deel te nemen
Aanmelden : U kunt zich hier aanmelden